Menü

A bor

imageKővágószőlős életében - mint azt a neve is mutatja- nagy szerepe volt az itt termelt kiváló szőlőnek, bornak a Bánáti rizlingtől az Olasz rizlingen át az Ezerjóig, főleg fehér fajtáknak. A községről fennmaradt első írásos emlék már úgy említi a települést mint szőlővel, borral adózó népek lakhelye.

Az itt élő emberek generációkon keresztül adták egymás kezébe a metszőollót, vele együtt azt a tudást, az évszázadok alatt felhalmozott hatalmas tapasztalatot, a szőlő szeretetét, amely híressé tette az itt termelt bort. Mindig akadt néhány megszállott aki a sok küszködés ellenére sem adta föl és az unokájának is megtanította a szőlőművelés a borkészítés fortélyait. Sok család számára jelentett megélhetést ez a kemény munka. Napjainkig sikerült átmenteni a szőlő és a bor szeretetét. Minden évben szakmai bemutatókat, és borversenyt rendezünk.